Marlene Lisberg. Mor til to døtre - den yngste er 29 og multihandicappet. 

Og således begynder historien…..

Har du handicappede eller alvorligt syge i dit liv?

Uanset om du er pårørende eller professionel - se med her.

I mit foredrag fortæller jeg bl.a. om alle de roller, vi som pårørende får. Frivilligt eller påtvunget.

Men jeg sætter også fokus på hvilken forskel mental indstilling kan gøre, når ens verden er kaos. Hvilke strategier der virkede for mig og om hvordan jeg overlevede, som menneske – ikke bare som mor. Jeg har ikke løsningen for alle, men jeg har min egen og forhåbentlig kan den hjælpe andre.

Dette er ikke bare endnu en lidelseshistorie, ikke bare ”Ugens krøbling” i et ugeblad. Selvfølgelig er jeg først og fremmest mor i denne fortælling, men jeg har med stor iver forsøgt at nå til et højere reflektionsniveau. Og det vil jeg gerne dele med både pårørende og professionelle. Med en ”antropologisk” tilgang har jeg fået mere objektiv indsigt - se nederst for en liste over mine undersøgelser.

Så her får du 29 års insiderviden og livserfaring samlet i et foredrag med barsk virkelighed, men bestemt også med humor, håb og kærlige skub.

For PÅRØRENDE er der håb at hente - man kan leve, ikke bare overleve. Få del i mine dyrekøbte erfaringer og tag det med, du kan bruge.

For PROFESSIONELLE er der unik indsigt i, hvordan det virkelig er at være pårørende. Indsigt, der ikke kan læses i en bog eller læres på en uddannelse. Indsigt, der kan hjælpe jeres klienter/patienter. Alt dét, som de pårørende ville ønske, at I vidste.

Det er ingen dans på roser at leve med en handicappet eller alvorligt syg i familien. Men det er heller ikke ren katastrofe. Der er masser af livsvisdom, selvindsigt og fantastiske oplevelser at finde.

Hvis du, din familie, kolleger eller organisation har brug for mere viden om at være pårørende, så kontakt mig for et uforpligtende tilbud på et foredrag.

Som standard er der indlagt ca. ½ times spørgetid efter foredraget, men hvis I ønsker yderligere tid eller eventuel sparring, er det også muligt. Jeg kan også hjælpe med oplæg til og facilitering af efterfølgende gruppediskussioner.

Til dagligt underviser jeg voksne i sprog, så jeg har erfaring fra ”manegen”, dvs. jeg er vant til at formidle, og som underviser og oversætter er jeg vant til at tænke på modtageren. Derfor vil mit foredrag altid kunne indrettes til netop jeres målgruppe.

Praktiske detaljer:

  • Foredraget varer ca. 1 time plus ca. ½ time til spørgsmål
  • Indholdet kan vinkles efter typen af publikum
  • Honorar afhænger af typen af arrangement, antal deltagere m.m.
  • Transport efter statens takst eller efter aftale
  • Sprog: dansk eller engelsk
Mine studier af pårørenderollen:


·      CBS speciale i Business Engelsk om inklusion af handicappede i britiske skoler.

·      Eksamensopgave på kommunikationsstudie om pårørendes oplevelse af kommunikation med kommuner.

·      Som tegnsprogstolkestuderende har jeg prøvet ”den anden side” – at være professionel.

·      Interviews med forskellige medarbejdergrupper inden for specialområdet.